20 dagar kvar, eller som Louise säger 385 dagar...

God morgon... Det är söndag och vi ligger kvar i sängen och myser med katten. Idag blir det väl jobb eftersom att jag varit lat de andra dagarna under helgen och skjutit upp jobbet till en bättre dag.
Den här helgen har varit helt underbar med god mat och ett strålande väder. Jag har dessutom hunnit med fiske och lyckades dra upp fyra gäddor, nytt mängdrekord för min del. Kul var det.
På grund av min lathet när det gäller jobb i helgen så hinner jag tyvärr inte gå på fotboll ikväll, men det är match på torsdag igen så jag överlever nog det med.
Idag måste jag dessutom hinna med gräsklippning och annat plock på tomten, blir fullt upp med andra ord.
Så till gårdagens Champions league-final. Härligt med en oväntad segrare. När man talar om Chelski så kan man inte göra annat än att imponeras över effektiviteten framför mål. Medan Bayern hade typ 17 hörnor och 15 skott, varav 5 på mål och lyckades göra ett mål så lyckades Chelski göra mål på sin första hörna.
Nä nog om det.
Nu är det bara 20 dagar kvar till beräknat datum för förlossning. Jag längtar så galet mycket efter att få träffa min lilla guldklimp som ligger där inne i Lollos mage och frodas. Jag vill höra henne säga de magiska orden att nu är det dags att åka. Vill ha min bebis!!!
Tyvärr så finns det ju inget att göra för att skynda på saker utan det tar verkligen den tid det tar. När bebis känner sig redo så kommer den ut :)
Du välkommen när du än kommer...
Måste bara lägga upp en bild på Lollo och Sigrid, de är så söta...


Snart måndag igen...

God morgon era jävlar!
Vaknar upp ensam i sängen utan Lollo, undra vart hon är. Täcket e ju borta med så hon ligger väl nere och glor på tv. Själv ligger jag kvar i sängen och är groteskt pissnödig, måste ta tag i det snart. Idag verkar bli en trevlig dag med blandad aktivitet, hoppas på fiske. Det var ju så kul senast, hoppas bara att jag får något den här gången.
Alltså, nu skriver jag bara för att jag känner mig tvungen och har därför ingen aning om vad jag ska skriva. Jag måste försöka komma in i ett läge då orden bara sprutar ur fingrarna, jag börjar närma mig nu. Jag måste hitta känslan av att det jag skriver också blir intressant för någon annan, men hur skulle det gå till. Att någon skulle läsa det jag skriver och känna sig glad efteråt låter otroligt, men om nu någon blir glad utav det som jag skriver så hör av dig så att jag får veta... Det skulle göra mig glad, undra om du finns där ute någonstans.
Igår blev vi lite skrämda eftersom att bebis inte hade rört sig på typ hela natten som den brukar, och den låg stilla på morgonen också. Lollo ringde till förlossningen och kollade med dem och de sa åt henne att dricka något kallt för att väcka bebis så hon provade och det fungerade och bebis vaknade...
Nä nu måste jag gå på toan.
Förresten så är det bara 27 dagar till beräknat datum och det börjar märkas att det är ganska nära nu. Jag längtar efter våran bebis :)


Kontorsdag...utvecklingssamtal

God middag
Kontorsdag innebär slödag.
Var inne på Volvo i Norrtälje vid åtta i morse för att kolla någon kabel som tydligen kunde åka isär om man drog i den, men först var man tvungen att sträcka in armen under förarstolen, gräva runt lite och kanske lyckas hitta kabeln och sen dra till med ett hårt ryck. Detta är alltså något som skulle kunna hända och då skulle inte airbagen funka. Låter ju jävligt troligt, eller inte, men nu har i alla fall Volvo ryggen fri.
Efter att ha undvikit att blogga nu i några dagar så ska jag skriva av mig ordentligt...
Fan vad jag hatar svenska domarkåren, de gör fan allt för att förstöra för Gnaget. Nog för att AIK spelade som skit i tisdags, men det är väl inget skäl till att inte döma mål när bollen uppenbarligen är över mållinjen. Annars var matchen bara en ren jävla plåga. Spelet var skit och jag stod bara på norra och var förbannad hela tiden, det ända som var bra var just norra som presterade på hög nivå. Undrar hur tifot såg ut, måste ta och kolla det nu.
Ok, innan matchen var var jag och min tjocka gravida ko till älskling, Louise hos barnmorskan på kontroll. Allting fortsätter att se bra ut och bebis är nu fixerad med huvudet nedåt. Idag är det bara 30 dagar kvar till beräknat datum. Skulle vara trevligt om bebis vill komma ut snart, jag längtar sjukt mycket.
Av någon konstig anledning så känns det inte som att jag sover så mycket som jag gör. Jag är trött jämt även om jag sover typ åtta timmar per natt och så drömmer jag massa konstiga drömmar som jag aldrig har gjort förut. Jag vaknar varje morgon och tänker "men vad var det där för något, jag vill se mer". Och varje morgon känns det som att jag bara sovit i fem minuter, nätterna går jävligt fort. Kanske är det så att Louise dåliga sömn smittar litegrann på mig, hon lämnar liksom över en liten del till mig. Funkar det? Hmm jag vet inte.
Nu är det snart dags för utvecklingssamtal med chefen. Önska mig lycka till. Konstigt att man är nervös för det när man pratar med honom i alla fall en gång i veckan i vanliga fall. Det här är ju ingen skillnad egentligen, det är bara under mer ordnade former. Som sagt önska mig lycka till. Om en halvtimme kör vi!! Ska bara läsa igenom personalhandboken en gång till.
Igår sysslade jag med att betygsätta mig själv och jag kan väl sammanfatta det såhär, jag gör mycket bra men jag vill och kan utvecklas och bli bättre...
Nä nu börjar det bli dags.


Prövat fiskelyckan...

Igår kväll vid elvatiden sprack jag upp i ett stort leende då jag kom på att det faktiskt var fredag... Även om det bara varit en kort och lugn vecka så är det skönt med helg. Idag var planen att sova ut oordentligt och verkligen sova tills jag vaknar av mig själv, men fick jag det? Nej såklart inte kvart i tio ringde Niklas och frågade om jag var sugen på fiske och det var jag såklart. En dryg timme senare var vi ute med båten på skedviken för årets fiskepremiär, men fick jag något? Nej! Både Niklas och Mattias drog upp varsin men inte jag. Mattias var så nöjd över att han drog upp den första gäddan som var på typ ett like och en liten stund senare drog Niklas upp en på dryga fem kilo, personligt rekord för honom. På vägen hem så såg vi ett rådjur som stig vid strandkanten och betade och inte alls brydde sig om oss. Tog en bild på den som blev hyfsat bra i alla fall, synd bara att inte huvudet syns.
Nä nu är jag nere på ip och tänker slå lite inlägg och skjuta lite, man måste ju träna lite inför matchen imorgon. Hoppas bara att jag inte sträcker mig.


Varför får jag inte sova?

God morgon eller vad man nu ska säga. Jag vaknar varje morgon efter att ha sovit sex, sju timmar och kan aldrig somna om och det börjar bli djävulskt drygt eftersom att jag blir trött igen några timmar senare. Varför kan jag bara inte få sova lite till för?
Fotbollsträning igår med lätt förkylning i kroppen var inte så smart, känns tyvärr som om det blivit sämre idag tyvärr. Jag får väl tugga lite vitlök ikväll så ska det nog bli bra, jävla synd att whiskyn är slut för det brukar alltid hjälpa mot förkylning.
Ligger fortfarande kvar i sängen, har försökt somna om i två och en halv timme nu...
Idag ska vi föräldragruppsmöte och se på film igen. Det var väldigt märkligt förra gången när vi kom dit, vi kom sist och alla satt där knäpptysta och bara tittade på oss när vi kom. Det var två andra par där som jag kände igen. Det är väldigt märkligt att sitta och vänta i grupp sådär, det blir konstig stämning och väldigt tyst. Hoppas det blir annorlunda idag. Vi ska vara där klockan 13 så därför blir det att jobba på efteråt, ska i alla fall jobba halvdag idag.
Jag trodde länge att min dämpare på cykeln var helt slut och läckte olja, men det verkar inte så, den fungerar som tur är hur bra som helst. Jag fick ordning på cykeln nu i helgen då nu är det bara sticka ut och pressa timmar.
Lollo fick precis en rejäl spark på revbenen, den satt tydligen klockrent och hon vaknade utav den, det låter inte så jätteskönt direkt. Det lär väl bli mer sådana sparkar innan den lille bestämmer sig för att komma ut i världen. Jag längtar verkligen, snart kan jag kalla mig pappa och snart kommer en liten krabat att kalla mig för pappa det känns helt otroligt och fantastiskt.
Igår kväll gjorde vi fruktsallad efter att jag kommit hem från träningen och fyllde en stor tallrik var till bredden, det var så jävla gott, fruktsallad är så jävla underskattat och borde ätas oftare. Det är väl ganska nyttigt också? Det borde vara det i alla fall.
Nu fick Lollo en spyattack igen, hon har haft såna några morgnar nu. Vet inte om det beror på att det börjar bli trångt för bebis att den pressar på något som gör att hon måste spy.
Nä nu får det bli frukost för jag är hungrig...


Har hört att det efterfrågas ny läsning...

Mycket har hänt sen sist jag skrev och jag vet att det var länge sedan... Jag har totalt saknat inspiration till skrivning, det har helt enkelt varit för mycket annat att tänka på, men nu har jag fått höra att det efterlyses ny läsning (tack Andy för att du finns, du är en av få som läser det jag skriver)... Därför sätter jag mig nu här och försöker att dikta ihop något som både är kul för mig att skriva men också intressant för någon (läs Andy) att läsa. Nu har det lugnat ner sig på jobbfronten och istället så tar alla träffar med barnmorskan och föräldragruppen upp mycket tid, de är på så konstiga tider så att man knappt hinner jobba de dagar som man ska till mvc, skulle gärna ha tider tidigt på morgonen eller på kvällen inte mitt på dagen.
Det är nu bara cirka fem veckor kvar och det börjar märkas. Lollo säger att bebis trycker sig neråt hela tiden och pressar på med benen mot hennes revben och det gör såklart väldigt ont. Hon har mycket ont i ryggen så jag brukar ge henne massage så ofta som möjligt, men det hjälper bara för stunden tyvärr.
Igår köpte vi första paketet med blöjor som vi ska ha med till bb, i veckan ska vi packa väskan så att vi är redo. Det kan ju vara dags för födsel precis när som helst. Jag längtar till den stunden, men det är såklart nervöst.
Nä nu har jag inte tid att skriva längre, men jag får försöka att skriva snart igen...



RSS 2.0