Gott nytt år!!

Det är nyårsafton och jag är helt slut. Det blev en lång och väldigt omtumlande dag igår. Bilen står kvar i Nybro på en verkstad där. Den är lite kraschad, men vi mår jättebra allihop. Man är som sagt väldigt omtumlad. Jag förstår hur man kan vara så jävla korkad och idiotisk att man tvärstannar på en hundradträcka. Har nog aldrig varit så rädd och arg i hela mitt liv. Det hela gick till på så sätt att vi höll på att köra om en bil på en sån där 2/1 väg. När vi har 20-30 meter kvar till bilen vi ska köra om så kommer en bil i 140-150 km/h och kör om oss på insidan och sen kryssar mellan våra bilar och fortsätter den ut på den enfiliga sträckan. Vi körde ju om bilen som vi höll på att köra om och hamnade så småningom efter bilen som kört om oss. Då blinkade jag på honom med helljuset varpå han sträcker ut hela armen och pekar finger och sedan tvärstannar han. Vi höll som tur var ett bra avstånd till honom och kunde på så vis klara oss från en rejäl kollision. Vi hamnade i diket och så fort vi stod stilla så rusade jag ut ur bilen och skrek på honom att Louise faktiskt är gravid och han säger bara "so?". Kort efter kommer Louise ut ur bilen och skriker på honom hon också, han svarar samma sak till henne. Vad jag än sa så fick jag samma svar. Louise gick och satte sig i bilen och ringde 112 medan den där typen som orsakat olyckan hotade mig och sa att han ringt sina polare från Kalmar, jag svarade att jag ringt polisen. Sen pratade jag inte mer med honom. Kort efter kom ambulans, polis och brandkår. Louise hade fått magsmärtor och hon åkte med ambulans till Kalmar lasarett. Jag fick senare skjuts av polisen till Kalmar för att hyra bil, men det fanns inget öppet och vi åkte istället direkt till sjukhuset och möta upp Louise som hade blivit undersökt och gjort ett ultraljud. Allt var jättebra och barnet mådde bra.
Nu är vi som sagt väldigt trötta, Louise kunde knappt sova inatt. Jag däremot somnade direkt, jag var helt slut efter allt som hänt. Det viktigaste är trots allt att alla mår bra :)
Nu får vi hoppas att det nya året börjar bättre än det här slutade.
Gott nytt år på er alla :)


Nu drar vi iväg och firar nyår :D

Nu har jag jobbat mina tre dagar den här veckan och det är dags att fira. Hoppas Daniel är sugen på en Whisky ikväll. Ska bli kul att hänga lite med honom, det var ju ett tag sen. Sen kommer Lollo hem och då är det dags att packa och sen gå och lägga sig för imorgon ska vi dra iväg mot Blekinge och Torhamn i tidig timme.
Sigrid sitter här bredvid mig och tvättar sig. Hon har varit helvild sen hon kom hem från mor och far, det kan man ju förstå efter att ha blivit av med den där jävla tratten. Hon bet ju till och med sönder tratten när Lollo och Sigrid var på väg till veterinären för två veckor sedan eller vad det kan va. Hon slets i alla fall av sig tratten i buren och sen började hon tugga på den, så less var hon på den.
Nu har jag fått upp en Bokhylla här hemma, vardagsrummet börjar ta form. Jag och farfar var och hämtade bokhyllan i norrtälje idag, det var någon som skulle skänka bort den. Den har sina små skavanker och är kanske inte världens finanste, men den fungerar i alla fall tills dess att vi kan köpa något bättre. Just nu måste vi hushålla lite med pengarna, det är ju en liten krabat som dyker upp i slutet på maj som behöver pengarna mer :D
Nu är det vecka 19 i graviditeten och snart har det gått halva tiden, det börjar närma sig :) Nej nu orkar jag inte skriva mer, kanske blir mer sen.

Hörs då!

 


Nä det ska vi väl inte?!

Inte ska väl du va ute när det regnar eller är blött, nä inte ska väl du. Det är ju så kallt. Du kan bli sjuk, nä inte ska väl du.
Det är snart nyårsafton och du är äntligen fri, nä inte ska väl du. Det är snart nyårsafton och vi är här tillsammans, nä inte ska väl vi.
Vi ligger i sängen och ser sensuellt på varann, nä inte ska väl jag. Du är så vacker, jag tror knappt du är sann. Nä det ska vi väl inte.


Välkommen tillbaka till verkligheten

Julen är slut och jag är tillbaka på jobbet, känns ganska bra. Det blir som tur är bara tre dagars jobb sen drar vi till Torhamn hela familjen. Ska bli kul att träffa släkten och bara ta det lugnt ett par dagar.
Nu till julfirandet, som i år kändes riktigt konstigt. Det var en person som saknades, en viktig del av familjen som var borta. Vi var till graven och hälsade på strax innan Kalle och tände ett ljus och gav farmor en julklapp. Hela julen har varit märklig och den rätta julkänslan har aldrig infunnit sig. Men ändå så blev julen ganska bra och jag är jättenöjd och glad över vad jag har kvar och vad jag ska få.
Sen kom juldagen och sedvanlig fest. Oj vad roligt vi hade :) Jag träffade många som jag inte träffat på länge. Och en gammal vän som jag lekte med när jag var mycket liten, hoppas vi börjar umgås lite igen det skulle vara så kul.
Nej nu har jag inte ro att skriva mer, jag måste sova.
Hela familjen är samlad i sängen.

God natt


God jul

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast tomten är vaken.
Eller?
Nu är det inget kvar av den lilla snö som föll, nu är det grönt igen. Julkänslan har lite svårare att infinna sig i år än andra år, dels på grund av vädret. Den största orsaken är att det är någon som saknas. Min älskade farmor som alltid funnits där finns inte längre med oss. Just på julen blir man extra påmind av det. Det var hos farmor och farfar vi brukade fira våra jular, det var hon som lagade maten som var så god, men i år får vi försöka att klara oss utan dig :( Saknaden är stor och blir ännu större vid familjehögtider som jul och liknande. Vi ska i alla fall försöka göra det bästa av den här julen, det vet jag att farmor vill. Hon vill inte att vi ska vara ledsna.
Nu hoppas jag bara att alla får en helt underbar jul med vänner och familj :)
God jul på er alla


Nu börjar det rulla!!

Fan vad trist väder det är idag. Molnen ligger så lågt att det är dimma. Vissa av hustaken på söder är dolda i dimman. Vattnet ser ruskigt kallt ut, jag skulle inte vilja bada nu. Längtar till någon varm sandstrand såna här dagar.
Idag gick lunchen ner ovanligt snabbt, men jag är fortfarande hungrig. Tur att det finns frukt på kontoret. En apelsin är ju aldrig fel.
Nu har jag styrt upp lite uppdrag till mellandagarna. Ska vara ute och mäta i alla fall två av tre dagar, kan ju behövas en dag inne också för att kanske redigera litegrann. Det är rätt schyst jobb det här, jag skapar sjukt mycket kontakter. Det kan vara bra i framtiden. Jag får dra in jobben själv, min chef lägger sig inte i så mycket. Funderar på om jag ska vara ledig imorgon också så att jag kan fixa det sista före jul. Vi får se hur det blir.
Nu ska jag tillbaka till skrivbordet. Ciao :)


Blött och trist

Stora fönster vetter mot vattnet, jag står utanför och tittar in. Glaset speglar min bild och jag ser ingenting. På marken är det blött och kallt. I stan smälter snön så det är vatten överallt.
Den släta fasaden är uttryckslös och trist. Den ser ut som den åkt Vasaloppet och slutat tvärsist. Som om den siktat mot stjärnorna, men bara nått månen. Som man varit ett älskat barn, men slutat som den förlorade sonen.
Försöker se in genom fönstren igen. Jag lyckas se en siluett, men vem tillhör den? Den rör sig vackert och smidigt som en älva. En siluett med vackra former, min kropp och marken skälver.


Härliga tider

Det går bra nu :) Först en ny bil och sen förlängde jag mitt abonnemang hos tre och fick en iPhone 4s av bara farten. Så nu sitter man med en vit lur och kan både prata med Siri och filma i HD. Morsan får min gamla 4a så det blir verkligen ut med det gamla och in med det nya.
Nu ska jag sätta mig och försöka lära mig något helt nytt i topocad, men vad det är kan jag ju inte säga. Om jag lär mig detta så blir jag en av få som kan det :) det kan ju utnyttjas. Det händer lite grejor på jobbet just nu. Igår fick vi en förfrågan om ett jobb i Strömstad, om vi tar det så är jag där 4 dagar i veckan varannan vecka. Blir det bra pengar för mig så kan jag möjligtvis gå med på det ett tag tills det börjar närma sig födsel, sen efter det så bygger det på att jag kan ta med mig resten av familjen ner dit och ha något bra boende på plats. Jag tänker inte vara ifrån den lille mer än nödvändigt och som sagt så måste ju ekonomin vara den rätta, man måste ju få ut något för besväret som det innebär för mig.
Igår var vi till Gränby centrum med syrran, hon skulle handla julklappar.
Nej nu måste jag jobba lite tänkte jag.
Ha det bra så hörs vi :) Tja!!


Vecka 18

Barnet är nu 12,5-14 cm långt mellan huvud och stjärt och väger 220 gram. Det är en enormt aktiv period för barnet, det sparkar, gör grimaser, slår och vrider sig. Just ditt barns unika fingeravtryck börjar framträda. I denna vecka görs vanligtvis en ultraljudsundersökning för att fastställa beräknat datum för förlossningen. Plus/minus två veckor. Nu kan man oftast se barnets kön. Med ultraljudet kontrollerar man barnet även anatomiskt samt lokaliserar moderkakans läge.


En vitmålad man

Det kommer en vitmålad man springande mot mig och jag blir rädd. Han springer så fort han kan. Han har en svartmålad vagn bakom sig och den är klädd. Den är klädd med det finaste tyg, men den syns inte. Den är svartmålad och den slukar allt ljus. Den vitmålade mannens färg dras av hans kropp och far in genom vagnens dörr. Vagnen passerar honom och han faller. Den passerar mig med ett sus. Den passerar mig, men jag står kvar och känner ingenting. Vagnen går genom min kropp som om det är jag som inte passar in.
Jag står kvar och vagnen kommer åter igen och kör många varv med samma utgång. Nu är den vitmålade mannen röd och jag hör en sång. En sång så vacker från den spädaste av kroppar och utanför smälter snön så att taken droppar.


En blivande fars bekännelser

Fan vad kallt det var idag, glömde att ta med jackan till jobbet så jag fick ta regnjackan istället. Det gick ju bra så länge jag rörde mig, men så fort jag blev stillastående så frös jag som en gris. Hade inte varit i Tullinge sen i onsdags så det fanns mycket att mäta. När det var klart så var det bara att åka hem och göra i ordning det som jag mätte i fredags, blev riktigt bra och ritningen är typ klar.
Senare på kvällen fick vi stort besök då farfar, mor och far och Linnea var här för att äta middag, korvstråganoff och ris blev det. Det var min dag det. Sådär spännande, imorgon blir det en dag på kontoret.
Och slutligen så får jag väl skriva lite grann om lördagskvällen, det jag skrev då under natten uppskattades inte av alla och det kan jag väl förstå. Det ligger inte så mycket sanning i det jag skrev, det är bara ett roligt sätt att skriva på. På något sätt så bara flyter orden ur mina fingrar och skapar ett stycke som får mig att låta en aning ansvarslös. Men som sagt så är det ett härligt sätt att skriva på. Det kommer kanske upp flera liknande inlägg i framtiden, men läs dom då som dom är skrivna med nöje och en nypa salt.
Tog lite bilder på Lollos mage ikväll, men jag får inte lägga upp dom för att hon såg tydligen förjävlig ut i hår och ansikte och vad det nu var. Men jag tror jag kanske kan lägga upp något i alla fall. Får bli en på "Sigrid med tratten". Det finns "Jocke med kniven" och "Sigrid med tratten".
Nu är det dags för välbehövlig sömn. Sov gott alla glada


Lugn och skön söndag

Det är vitt på marken, men det är så lite så det märks inte. Vill ha snö nu!! det är ju så fruktansvärt mörkt och trist när det är så här ute, man skulle ju göra som Sofie och dra upp till fjällen och säsonga lite. Vill åka skidor, både på längden och tvären. Man blir ju ännu mer sugen när man ser skidåkning på tv, just nu är det storslalom. Sigrid sitter här bredvid mig och glor på skidåkning, hon ser riktigt sugen ut på att åka hon med. hon sitter här och tittar mycket intresserat, antagligen undrar hon vad det är för idioter som åker sådär. Hon är så lugn nu för tiden, nästan för lugn. Det är så att man undrar om något är fel, att det är något som absolut inte är som det ska. Det är väl kanske inte så konstigt att hon är lite stillsam med tanke på att hon kastrerades i veckan, det tar säkert på krafterna. operationen tog väl ungefär en timme och hon sov i flera timmar efteråt, hon nyktrade väl inte till förrän sent på kvällen. Hon såg fruktansvärt rolig ut när hon vinglade runt hög som ett hus.
Imorgon är det dags för jobb igen, det är inget som jag ser framemot känner jag lite sådär spontant. Det är mer något som måste genomlidas. Jag är ganska trött på att åka till tullinge nu, det är ju så jävla långt att åka och jag måste gå upp så fruktansvärt tidigt. Den som vill får gärna förklara för mig varför man ska börja så jävla tidigt på byggen, det kan ju inte finnas några som helst fördelar med att åka till jobbet och vara helt slut redan när man kommer dit och sen bara bli tröttare och tröttare under resten av dagen. Jobba när man är riktigt trött tycker i alla fall jag är riktigt jobbigt, det går ju inte att prestera någonting. Jag vill bara gå och sätta mig i bilen och sova några timmar.
Ikväll kommer Louise hem, jag ska hämta henne på Arlanda vid 21 ungefär. Hon är ju och spelar lite pingis i vårt västra grannland. igår var det bara träning tydligen, men idag är det dags för match. Hoppas det går bra och att hon krossar norskorna, det kan dom behöva efter alla skidframgångar.
Nä nu måste jag börja koncentrera mig på tvn, det är ju sprint på gång. HEJA SVERIGE!!

 


Skön känsla

Börjar känna trötthet, men än så länge vill jag inte sova. Sitter med whiskyflaska bredvid mig och glaset i min hand. Flaskan är snart tom, men glaset är fullt. Jag känner hur spriten når varenda ven i min kropp, den når ända ut i fingerspetsarna. Jag är avslappnad och jag börjar tappa känsel, jag är bedövad och bedrövad för jag vet att det här borde jag göra oftare, det är så skönt. Whiskyn tar tag i min kropp och jag är avslappnad. Jag vill ut och gå barfota i den varma sommaren, men jag får vänta lite än är det bara vinter. Jag tar mig till trappan som leder mig upp till en plats som ser ut som vita moln på en klarblå himmel. Jag lägger mig ner och ser dig i vimlet i mina ögon, jag kan liksom inte se riktigt klart. Jag ligger kvar och väntar, kan du inte komma hit snart?
Nu är det mycket som far genom om huvudet och jag häller upp ett glas till, sitt still!!
Ser en skugga på den vita väggen som går mot mig och ser hotfull ut. Låt mig va, vad fan har jag gjort dig. Jag dras med till en jätteklätterställning, men jag ramlar ner hela tiden. Jag krockar några gånger och det smäller högt, men det känns inte. Min kropp är bedövad men det blöder, du torkar min kropp med en duk av siden.


FIFA-kväll

Fan vad det är kul att lira FIFA 12, man kan ju spela hur länge som helst. Inte själv kanske men med någon annan. Eftersom att jag var ensam ikväll, och resten av helgen också förresten, så tänkte jag att det var läge att sondera terrängen och kolla vilka av mina polare som var hemma, dom flesta bor för tillfället på annan ort, och som dessutom hade lust att hitta på något. Jag behövde inte vänta länge förrän det visade sig att Linus var i samma sits som mig så jag drog dit, det var ett tag sen vi hittade på något tillsammans. Det blev en FIFA-kväll och jävlar vad vi spelade. Vi var så jämna så det blev riktigt tuffa matcher, vann typ varannan match eller något liknande. Vi spelade och Linus drack whisky, fan vad gott det såg ut. Jag körde ju bil tyvärr så för min del blev det ingen, får ta en imorgon istället.
Imorgon fyller förresten farfar år, tänkte köpa "jag är Zlatan" till honom. Han har ingen dator så här kan man avslöja hur mycket man vill.
Nej nu måste jag sova. God natt


Tomten är far till alla barnen

Det var skönt att få sova ut idag, jag behövde det verkligen. Låg kvar i sängen till typ halv tolv. Dock så jobbade jag sängliggandes, riktigt soft och kan rekommenderas. Efter det så har vi åkt runt lite grann och letat efter en öppen veterinärmottagning, det var ju lögn. Vi var tvugna att hitta en tratt till Sigrid eftersom hon slickade på såret hela tiden. När vi kom hem så upptäckte vi att hennes sår blivit lite infekterat, det fick bli en resa till veterinären i Norrtälje för Louise så nu har Sigrid en tratt.
Nu sitter vi i soffan och glor på tomten är far till alla barnen, vilken jävla skön film. Vilken jävla soppa av allting.
Imorgon drar Louise till Norge för att spela pingis och jag blir ensam i helgen, undra vad man ska hitta på. Ska väl jobba lite antar jag och kanske ta en sväng till Avesta för att lämna lite däck och byta batteri i en bilnyckel. Nånting spännande ska jag väl försöka hitta på.
Och Louise, lycka till i Norge älskling <3 puss


Sovmorgon

God morgon på er. Vilken underbar morgon det är idag, har haft lite sovmorgon och vaknat pigg och glad. Faktum är att jag inte klivit ur sängen än. Snart får man väl gå upp och avnjuta några skinkmackor, det finns seriöst inget bättre än julskinka. Men än så länge ligger jag kvar i sängen med Louise och Sigrid, som för övrigt är ganska nyopererad. Hon genomgick en kastrering i förrgår, stackars katt, så får hon hålla sig lugn ett tag och inte gå ut på typ en vecka i alla fall.
Idag blir det hemjobb, är ju skönt ibland.


Vecka 17

Ditt barn är nu ca 11-12 cm och väger ca 150 gram.
Stora förändringar är på gång! Fostret börjar nu bilda livsviktigt underhudsfett, något som fortgår fram till förlossningen. Underhudsfett är viktigt för att kunna reglera kroppstemperaturen och för ämnesomsättningen.
Armar och ben är nu nästan fullt rörliga. Ögon och öron har nära nog fått rätt placering och bebisen liknar alltmer en människa.


Ny bil! :D

Som jag skrev igår så skulle det komma en liten överaskning idag och det har det också. Jag hämtade ut min tjänstebil idag, riktigt fin är den. En mörkblå Volvo V70, så jävla härlig att köra. Jag vill ju liksom inte ta den till jobbet imorgon, vill ju inte smutsa ner den varken invändigt eller utvändigt. Det är en del finesser att lära sig, det bästa av allt är ju bluetoothhandsfree :D Ikväll blev det självklart lite luciafirande också, vi tog en sväng till Rånäs skola där det bjöds på luciatåg, musik och lite teater. Det var ju lite extra kul att se eftersom att Linnea va lucia. efterlucia tåget så åkte vi till mamma och pappa för att dricka glögg och lussekatter :D jättegott.





Fina bilder på bilen.

Nu ska jag sova.
God natt



Wohoo!!

För jag e gla, för jag e gla tralalala. Jag är på toppenhumör :) den här dagen har varit riktigt bra faktiskt. Nog för att jag har varit trött, men fan vad kul det har varit. Jag känner att jag börjar komma in lite grann i byggtänket och börjar förstå vad som händer och vad folk snackar om, det är väldigt lärorikt.
Idag har jag också träffat en Stefan som visade sig vara svärmors granne :) hur liten är världen egentligen, helt sjukt. Vi får väl hälsa på honom på en kopp kaffe i sommar.
Imorgon är en ny spännande dag i Tullinge. Först och främst har jag sovmorgon och sen har jag en överraskning att hämta under kvällen,
Men mer om det imorgon :)


Pigg :)

Nyvaken och pigg, för en gångs skull. Det var riktigt skönt att få sova tills jag vaknade av mig själv. Nu är Louise vaken också, hon ligger och myser med terroristen som hela tiden försöker sno åt sig papperstussen som Louise satt i näsen för att stoppa näsblodet.
Wow, det snöar ser jag nu. Hoppas det får ligga kvar nu, vill åka skidor nu.
Var förresten och hämtade Louise vid Danderyd igår igen, hon hade varit och sminkat till Nobelfestens efterfest och blev väl klar vid typ halv ett eller något. Det var tänkt att det skulle vara klart vid typ tio, men det var några som hopat av och vissa åkte hem tidigare, riktigt sjyst gjort. Så nu har jag varit vid Danderyd två nätter I rad, jippi!!
Jaja, nog om detta. Jag skulle bara säga god morgon.
God morgon


Vinterstudion

Efter drygt fyra timmars tittande på vinterstudion så är tävlandet nu slut. Damloppet gick inget vidare tydligen, råkade somna så jag missade hela loppet nästan. Herrloppet däremot gick ganska bra med en fjärdeplats genom Markus Hellner som bästa svenska placering. Tyvärr så gick det ännu bättre för Norge och Petter Northug som vann loppet med typ 45 sekunder.
Hörde nu att Norge vann fyrdubbelt i damloppet.
Det var väldigt skönt att sova och halvsova i några timmar på soffan, nu borde jag kunna hålla mig pigg tills Louise kommer hem också, jag ska hämta henne vi söderhall ikväll. Hon är och sminkar personal till någon efterfest till Nobelfesten.
Sigrid ligger på min mage och myser. Hon ligger och trycker sitt ansikte mot mitt och försöker hela tiden bita mig i hakan, det gör ju faktiskt ganska så ont.
Nej nu ska jag nog börja ta tag i lite saker här hemma :)


Lördag :)

Slut på bitterheten, idag mår jag hur bra som helst :) Nu ligger jag bara och väntar på vinterstudion, det blir första programmet för mig den här säsongen, ska bli underbart.
Satt och kollade på idol och försökte se Louise och Sofie, men det gjorde jag inte även om dom satt och vinkade som tokar. Nu har vinterstudion börjat och jag och Sigrid ligger här och tittar med spänning. Tyvärr har dom något brus i ljudet.
Senare idag så ska jag väl plocka i ordning lite här så vi får rent från grejor i vardagsrummet. Kanske att man ska hämta lite julsaker hemma hos pappas kusin. Vill i alla fall få upp lite ljusstakar i fönstren och lite så.
Oj vad man blir sugen på att åka skidor när man ser längdåkning på tv. Vill ha snö!! Idag regnar det inte i alla fall så det är ju skönt, kanske blir lite träning så småningom.
Skönt att vara glad idag :)

På återseende


Rånäs 2011-12-09 klockan 18:49

Äntligen har jag jobbat färdigt. Det slutade på 11 timmar idag, men känns som så mycket bättre. Att gå upp vid fem förstör verkligen ens liv, Jag orkar i alla fall inte göra någonting när jag kommer hem från jobbet. Lite sömn och detta jävla mörker tar ut sin rätt, i morse kändes det som att jag skule somna på väg till jobbet.
Nog om det, men jag känner mig allmänt ganska bitter just nu. Jag känner mig inlåst eftersom att jag inte har ork att göra något över huvud taget. Jag skulle vilja träna, men det orkar jag inte heller. Bittert som sagt.
Ikväll lär det väl bli att man glor på idolfinalen och sen åker och hämtar Louise och Sofie som kommer vara på plats i Globen. Lär väl somna på soffan sen någon gång sen under pausen. Önskar jag hade lite cola, det är ju så jävla gott till chipsen, eller en öl. Just ja, jag kan ju inte dricka öl ikväll jag ska ju köra bil. Sigrid the terrorist ligger här bredvid mig i soffan. Hon är för övrigt världrns bästa katt, helt underbar. Hon är ju väldigt söt där hon ligger.
Oj jag börjar få en positiv känsla i kroppen :D Det känns bra. Nä nu börjar det bli dags att damma av mitt Xbox 360, det var ett dag sen jag spelade nu. Jag känner ett sjukt sug efter att spela nu.
Vi får väl se vem som vinner idol ikväll, jag hoppas ju på Amanda. Det känns som att hon är den ända deltagaren som bryter mönstret och inte bara kör samma stil som alla andra.
Vi kanske hörs senare ikväll.

 


Mystorsdag

Sitter i mammas och pappas vardagsrum och njuter av den sprakande brasan och värmen som den sprider :) Det är riktigt härligt. I soffan sitter Louise, Linnea och Sofie och leker med en iphone, funny talking mirror eller något. Det är ju riktigt kul.
Jag råkade lämna min plats framför brasan i typ fem sekunder och mamma tog den. Jag joinade gänget i soffan, vilka skumma ljud och bilder det blir asså.
Idag har jag varit på Solvalla och jobbat. Har mätt mig igenom kongressen där, det var rätt fint där faktiskt. Det ska tydligen byggas om där i nära framtid. Imorgon blir det Tullinge igen. Fyfan för att gå upp så jävla tidigt, klockan 5 är omänskligt.

God natt


Julfest

Det blev en riktigt lyckad och händelserik dag det här. Jag började dagen 04:50 och kom hem vid 23-tiden, snart ska jag avsluta den också. Däremellan var det blandad kompott, vi börjar med en tung bilfärd genom Stockholm som slutar i Tullinge. Väl där stod utsättning på schemat och dessutom en del oklarheter vad gäller ritningar. Med det löst drog jag vidare till kontoret och redigerade lite inmätningar. Därifrån in i duschen och sen dök Louise upp för att hämta mitt instrument. Då drog vi iväg på julfest :) det blev riktigt lyckat, trevligt sällskap och god mat. På vägen hem så stannade jag till och köpte en lite present till Louise, hon verkar tycka om den. Nu är det dags för sömn.

God natt


Vinter

Det är mörkt och kallt
Snart blir det vitt och snö överallt.
Mörkret utanför fönstret letar sig in i vardagsrummet och jag fryser
På bordet står fyra ljus av stearin och två av dom lyser.
Jag och min älskling kryper ihop och jag håller om dig
Din kropp nära min skänker värme till mig.


Vecka 16

Ditt barn är 108-116 mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100 g. Armar och ben är färdigbildade och alla lederna fungerar. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som ljud- och rörelsedämpare. Bebisen kan svälja och suga på tummen.


Sjukhusbesök del 3

Sjukhusbesöket slutade bra, men det blev fruktansvärt sent, inte så kul när man ska kliva upp vid typ halv 5. Jag beslutade mig tillslut för att ta en timmes sovmorgon, annars hade den här dagen varit outhärdlig.
Åter till sjukhuset, som vi lämnade fram mot småtimmarna. Allting slutade bra och Louise fick någon mirakelmedicin som tydligen kändes som att svälja en stor snorloska. Jag måste tacka personalen på Norrtälje sjukhus, dom är jättebra och väldigt trevliga och positiva. Tack så mycket.


Jag saknar dig

Jag har tänkt mycket på farmor idag och framför allt på förra julen då hon fortfarande var relativt frisk. Hon hade börjat med sin cancerbehandling och hade därför fått ganska svårt att äta, maten smakade bläckplåt sa hon. Förra julen firade vi tillsammans med min mor och far, farmor och farfar och mina systrar. Vi åt god mat och hade det jättetrevligt. Jag har sällan sett min farmor så glad och haft så roligt. Hon fick fina julklappar som hon var så tacksam för och en som vi andra också är väldigt tacksamma för, det var en bok där hon kunde fylla i händelser ur hennes liv och om henne själv. Det var väldigt mycket som ingen visste och det har varit väldigt kul att läsa.
De närmaste månaderna försökte hon leva så bra som möjligt, men hon hade mycket ont i fötterna. i början av maj så blev hon inlagd på sjukhus och kom sedan bara hem några få dagar under resten av hennes liv. Hon gick bort i slutet av augusti och med henne försvann en bit av mig.
Jag saknar dig farmor

 


Sjukhusbesök del 2

Nu har Louise blivit stucken i armen och tömd på blod, nu är det bara vänta på att akutens ända läkare ska komma hit, det lär väl ta några timmar antar jag.
Kommer att bli en lång kväll och kanske natt också.
Hörs

 


Sjukhusbesök med Louise

För första gången sedan farmor låg på Norrtälje sjukhus är jag nu tillbaka. Det är mycket känslor just nu, men jag måste hålla dom tillbaka. Louise ligger här på en säng med magsmärtor, det gör så ont att hon ibland gråter så jag får försöka att trösta henne istället för att vara ledsen. Det är troligtvis ingen större fara, hon känner igen smärtan. Hon har förmodligen fått magkatarr igen så det ska inte vara någon fara med barnet som nu är mellan 108 och 116 mm lång och väger ca 100 gram, om några veckor ska det tydligen vara möjligt att känna hur barnet sparkar och rör sig.
Hörs senare för fler uppdateringar

 


Det här var ju inget bra...

Jag har inte haft tid att äta lunch idag på grund av att saker och ting tog lite längre tid än planerat idag. Det var mycket att hinna med under förmiddagen innan det var dags att åka ut till bygget. På bygget var det inte direkt bråttom, men det var ändå en del saker som skulle hinnas med innan mörkret föll över Riksten.
När jag sen äntligen var på väg hem, var nästan framme, och verkligen såg fram emot att få äta mitt första mål mat sen frukost så ringer min kära flickvän och vill att jag skulle följa med henne och handla eftersom att hon inte hade någon tia eller femma till kundvagnen. Naturligtvis sa jag nej eftersom att jag var hungrig som en varg och då ett av sina numera klassiska utbrott, men självklart är hon ursäktad (humörsvängningar). Jag har börjat förstå att det egentligen inte är riktat mot mig utan att det är hennes gravida kropp som spelar henne ett spratt. Hennes dag hade varit riktigt dålig idag, hon har varit jätteseg och spytt flera gånger idag. jag tycker uppriktigt synd om henne dagar som den här. Hon har förresten gått in i vecka 16 nu och det är alltså 24 veckor kcar nu tills vårt lilla mirakel beräknas komma till oss.
Jag har börjat tänka på att jag inte ska bli arg eller irriterad nu om Louise blir lite upprörd, det hjälper liksom inte. Jag ska verkligen försöka att inte bli arg på henne, jag vet att hon har det jobbigt. Det gäller förresten även att jag borde försöka undvika att bli arg även om det inte är på Louise, om hon är närvarande så kan det vara klokt av mig att hålla mig lugn. Jag ska verkligen försöka.

 


Ny vecka, nya möjligheter

Det är måndag och en ny härlig vecka börjar och det innebär att sömnen återigen kommer bli lite knapp, det finns ju så mycket man vill göra på kvällarna och det finns så lite tid. På morgonen däremot finns det ju massa tid som man inte vill ägna åt något annat än sömn, men det får man ju tyvärr inte göra.
Idag tar jag som sagt emot en nyanställd idag, jävligt trevlig för övrigt. Snart ska vi dra iväg och köpa lite kläder och sen ut till Tullinge och vårt lilla bygge där ute på fel sida om stan.
Shit vad jag är seg på att skriva, har hållit på i en timme nu och blir aldrig klar känns det som. Nä nu är det dags att dra iväg.

Vi hörs

 


Söndag, det måste vara veckans bästa dag :D

Det är söndag och det innebär "Beck" på TV4, idag är det "Annonsmannen" som kablas ut. Det är ju bra filmer, men lite tråkigt är det att man redan vet vad som kommer att ske och hur det slutar, Vet inte hur många gånger jag har sett den där filmen. Det är ju trevligt att se filmen ändå, vi har släckt ner lite här hemma och tänt lite ljus, två stycken närmare bestämt, det är ju ändå andra advent.
Bredvid mig sitter en söt tjej i en blommig klänning och ler och fnittrar sådär sött som bara hon kan. Hon sitter där lika sprakande och tindrande som ljusen på bordet. Tjejen som sitter bredvid mig börjar bli tjock. Hon börjar bli så vackert tjock som bara gravida kvinnor blir. Magen har börjat synas, den syns till och med när hon har en löst sittande klänning på sig. Magen är hård och det är rätt mysigt att smeka den.
Det känns för övrigt helt underbart att bli pappa, nästan hela tiden. Det är så klart lite tärande med Louise humörsvägningar, dom är ofta riktade direkt mot mig och det behövs inte speciellt mycket för att humöret ska brista.
Här är ju för övrigt en jävligt bra låt http://open.spotify.com/track/3PheLQ7YJc6VfXVcTHpNb4, Eldkvarn - Första klass, riktigt riktigt bra. Det har ju förresten gjorts väldigt bra versioner av många låtar nu i det där tv-programmet "Så mycket Bättre", bland annat av Mikael Wiehe, det är musik för mig. Gjorde nyligen en ny upptäckt i musikdjungeln, Peps Persson. Han har gjort mycket bra, men det ända men har hört är ju den där låten "Oh boy", men oj så mycket annat bra han har gjort, det är klass.
Imorgon blir det en ganska soft inledning på dagen skulle jag tro. Jag ska ta hand om en nyanställd på jobbet på förmiddagen, varför man nu anställer folk i min bransch så här inför vinter förstår jag inte, men nu är det så och det kommer antagligen att bli bra.

God natt och sov gott

 


Mm, vilken god middag

Jag hade på middagen i flera timmar och kände mig rejält utsvulten. Jag såg verkligen fram emot att äta Louise alltid lika goda köttfärssås, men tji fick jag. Den var inte så god som jag hoppas och den såg absolut inte god ut, såsen hade skurit totalt, usch!!!
Nä men så illa var det väl inte, men det var ju ingen gourmetmiddag direkt. Men som sagt så brukar det bli väldigt gott när Louise lagar mat, hon hade bara en riktigt dålig dag.
Färdigjobbad är jag nu hur som helst, riktigt skönt, så nu ska jag dra hem till mor och far och dricka glögg eller något.

 


Andra advent...

Det är söndag och jag är så jävla seg och jag måste jobba lite, men är man så dum så att man inte gör det mans ska under fredagen så får man ju göra det under helgen. Det är juu inga mängder som ska göras direkt, det är nog som mest en timme eller något. Jag måste förbereda lite till bygget imorgon, där det förresten höll på att ske en riktigt otrevlig olycka i fredags. En grävmaskinist som stod och hackade sten med maskinen och såg en dynamitpjäs i just den stenen som han tänkte slå sönder. Det kunde ha gått riktigt illa, men som tur var så gick det ju bra. Har för mig att det inte var allt för länge sedan som det skedde något liknande, men då gick det inte riktigt lika bra. Den gången upptäckte man inte dynamiten och satte skopan rakt på den, en person dog. Man ska väl ha en riktigt otur om sånt där ska hända antar jag. Skulle tro att det är större risk att skadas i trafiken, men Louise blev lite orolig och tycker väl inte att jag ska vistas på så "farliga platser".

Vi var barnvakt igår åt min syrra, eftersom mina föräldrar var ute och åt julbord med några vänner, det var väldigt trevligt. Vi hade kul, åt god mat och såg på "Så mycket bättre", som sagt en trevlig kväll. Sen blev jag satt på att fixa designen på Louise blogg, det var inte jättelätt precis, webbdesign är inte riktigt min grej riktigt. Men vad gör man inte för att hon ska vara glad :D

Den här dagen har hittills tillbringats i sängen, i Rosershallen och i Kista galleria.
¨ Sängen var skön och jag ville absolut inte gå upp, och jag borde ha väntat någon timme till med att göra det också känner jag nu såhär i efterhand, men vi skulle tydligen åka iväg och glo på handboll. Då drog vi iväg till Rosershallen för att se Linnea spela handboll, det gick väl rätt så hyfsat ändå, men dom mötte riktigt bra lag idag. Kul att se var det ju ändå. Dom spelade tre matcher idag i någon turnering, fråga mig inte vilken, mellan match två och tre stack vi iväg till Kista galleria så att Louise skulle få sin sushi som hon alltid tjatar om medan jag åt lite casadillas som är så okristligt gott och som det var så länge sedan jag åt, men idag blev det en favorit i repris.
Nej nu orkar jag inte skriva mer, kommer kanske mer senare. Nu får det bli lite jobb istället... Jippi!!!

Hörs

 


Vart är vintern?!

Det är tredje december och marken är grön, regnet faller och i värmaland tog man nyligen upp morötter.
Förra året vid den här tiden var det väl 2 meter snö och 30 minus, kan det aldrig vara normalt? Det är ju rätt cool skillnad i väder. För ett år sedan hade vi problem att ta oss till jobb och skola, vi var ju inte insnöade men bussarna kunde inte ta sig fram i halkan och snöyran. det ända man ville göra var att ligga kvar i sängen varje morgon och slippa stå och vänta på bussen i 45 minuter. Det där kan man ju kanske ha viss förståelse för om man bor långt ut på landet och det går 5 bussar om dagen liksom, men inte om man bor strax söder om Stockholm i Herrängen. Det var ju lite spännande varje morgon :D
I år har vi ju inte det problemet i alla fall, men det här är ganska trist att se också. Det blir ju så mörkt utan snö. Jag borde ju i och för sig vara glad så länge det fortsätter så här, jobba utomhus såhär års brukar vara en pina, men i år är det inga problem alls.
Nog med bittersnack, jag ska vara glad för vad jag har och vad jag har fått. Nu till exempel så ligger jag på soffan med Sigrid the terrorist på benen, det är så varmt och skönt. I köket sitter Louise och min syrran och bygger pepparkakshus, det blir ju riktigt bra måste jag säga och Nonstop är gott :D
Jag har redan tröttnat på att montera IKEA-saker. trots att jag bara monterat två byråer och ett vinställ. och vinstället var ju typ värst allt hade micrometerpassform så det tog typ en timme att få ihop, men det var nog bara 15-20 minuter, och jag blev förbannad så klart. Jag saknar totalt tålamod för sånt där. till råga på allt så fick det inte plats där jag hade tänkt mig, det saknades kanske en cm så nu är det bara att tänka om.
Nu är tydligen pepparkakshuset klart, Louise och Linnea pyntade varsin sida, åda sidor blev ju bra men tillsammans så vet jag inte om det blev så jävla snyggt :p

Idag har vi varit på Thun's i Faringe. Jag hade inte varit där på typ 10 år eller något, dom har ju faktiskt sjysta kläder där, det trodde jag inte när jag åkte det. För min del blev det två pikéer lite underkläder. Jag hade inte varit där på typ 10 år eller något, dom har ju faktiskt sjysta kläder där, det trodde jag inte när jag åkte det. Och dessutom var det ju outletpriser så både jag och Louise unnade oss att handla lite, det var länge sen för oss båda. Men nu får vi ta och hålla igen lite resten av månaden.

 


Yrvaken :)

Vaknade för fem minuter sen, blev väckt av en harkling typ, den kom uppenbarligen vid fel tillfälle. Fortfarande trött som fan efter en arbetsvecka med dålig, ja för inte säga lite, sömn. Har bara blivit runt fem timmar per natt, det räcker tydligen inte.
Bredvid mig ligger min frenetiskt bloggande flickvän och vår underbara katt, Sigrid the terrorist. Det är med andra ord familjemys i sängen så här på morgonkvisten. Snart kommer vi vara fyra morgonmysare i den här sängen, men vi får vänta tills i slutet av maj. Det är då det är planerat att ske, miraklet. Vi ska bli föräldrar. Jag ser fram emot det med spänning, men visst är jag nervös också. Det är ju inte varje dag man blir farsa.
Ush, jag råkade kolla ut genom sovrumsfönstret, ingen rolig syn, det är grått som aska där ute. Jag gör alltså helt rätt i att ligga kvar i sängen känner jag så här spontant. Lika bra att passa på nu när jag kan, på måndag väntar kneget kneg igen.

Jag somnar om igen :)
God natt

 


Då ska man blogga lite då :D

Blev lite inspirerad av flickvän Louise att börja blogga lite, har förresten länkat till hennne. Ja hon gör ju uppdateringar stup i ett, och det har jag full förståelse för med tanke på graviditeten så är det ju extra roligt att skriva för att kunna gå tillbaka och se vad hon gjorde och hur hon mådde under graviditeten.

Nu hakar jag alltså på och ska försöka berätta hur jag har det och hur det är som blivande pappa och sambo med en gravid flickvän. Jag tänkte att jag skulle försöka blanda lite vardagspoesi med både trevliga och kanske otrevlig inslag i livets berg- och dalbana.

På återseende. Nu tar jag natt efter att försökt få ihop designen på bloggen till något jag i alla fall är hyffsat nöjd med.

God Natt

 


RSS 2.0